25 Temmuz 2013 Perşembe

Demir bebiş ile mücadelemiz

Bu aralar Demir Bebiş ile aramız çok kötü. Emzirme dönemini sonlardırmaya karar verdim. Çünkü meme emmekten ek gıdaları yemiyor ve 2 ayda 100 gram almış. Doktorumuz gündüz emzirme artık dedi. Dedi demesine ama bizim Demir bebiş ancak meme emerken uyuyor. Burdan annelere sesleniyorum sakın ama sakın rahat oluyor diye bebeğinizi emzirerek uyutmayın. Hele yatarak memede uyumaya asla alıştırmayın. Çocukların uyku alışkanlıklarına dair okuduğum bir yazıda  " bebeklerin uykuya dalma nesnesi siz olmayın diyordu" şimdi ne demek istediğini daha iyi anladım. Ben o kadar pişmanım ki anlatamam. Eğer ikinci çocuğum olursa bu hatayı yapmayacağım. Gerçi ilklerde hata yapmamız normal.Tecrübesizlikten katnaklanıyor. 
Neyse karar verdim ve markete gidip bir sürü markanın devam sütlerini aldım. İçine bir miktar dondurma koydum iyice tatlandı çünkü paşam tatlı şeyleri çok seviyor. Biberona koyup verdim kıyametler koptu sulukla verim dedim resmen tekmeledi. Kendini yerlere atıp kafasını vurdu. En sonunda onun sevdiği bir bardağa koyup önce dondurmadan tattırıp sonra sütü verdim. Tabiki kaşıkla daha sonra kaşığı bırakıp bardaktan içti. Ayağımda sallayıp eline telefonumu verdim ve  sevdiği bir ninni var ( trt nin çocuk ninnileri animasyonlu onları izlemeye bayılıyor) onu izlerken uykuya daldı. Şimdilik en azından gündüz memeyi bıraktırıcağım. Daha sonra gece bırakmak için uğraşacağım. Önümde sabır isteyen çok zorlu bir süreç var. 
İlk doğduğunda direkt memeden emememişti. Sütümü sağıp biberonla beslemiştim ve memeye alıştırmak için çok uğraşmıştım. Şimdi ise bıraktırmak için uğraşıyorum. Gerçi en idealı 12 aylık olunca bıraktırmak. Çünkü büyüdükçe daha bir düşkün oluyorlar ve ayırmak çok zorlaşıyor. Allah biz annelere yardım etsin ve sabır versin. Tabiki bebişlerimize de sağlık versin.....


20 Temmuz 2013 Cumartesi

Demir bebiş yürüyor

Demir bebiş artık yürüyor. 14 ayını tamamlayınca yürümeye başladı. Biraz denge sorunu yaşıyor ama o da gayet normal. Yere düşüp opp diyor. Bu ara herşeyi anlamaya başladı. Gel, git, mama, hayır, yapma bu kelimeleri artık biliyor. Dış kapıyı açınca adda diye bağırıp kendini dışarı atıyor. Asansöre doru koşup düğmesine basmaya çalışıyor. Eline telefonu alıp allo diyor, parka gidince salıncaklara koşuyor. Topuna ayağıyla vurup goooll demeye çalışıyor. Gün geçtikçe kocaman bir bebiş oluyor. Canım oğlum o kadar tatlısın ki seni seviyorum. 






3 Temmuz 2013 Çarşamba

Demir Bebiş Kıbrısta

Geçen hafta oğluşum ve babası ile birlikte Kıbrıs'a tatile gittik. Bebişim çok eğlendi. Havuza girdi, denize girdi, parka gidip salıncaklara bindi ve mini diskoya gidip dans etti. Bu arada yürümeye de başladı. Sürekli düşe kalka gitmeye çalışıyor. Çok eğlendi ve o eğlendiği  için bizde eğlendik ve mutlu olduk....Kısacası harika bir tatil geçirdik.